Donnerstag, 17. März 2016

Όταν πίθηκοι κυβερνούν Ανθρώπους

Πως ήταν δυνατό από ένα συνηθισμένο πίθηκο, που λένε πως ήμασταν πριν από περίπου 6 εκατομμύρια χρόνια, να εξελιχθεί ένα όν που δεν μουγκρίζει αλλά μιλά που δεν περιφέρεται μέσα στη ζούγκλα αλλά ζει στις μεγαλουπόλεις και πλένεται με αρωματικά σαπούνια, διδάσκει στα παιδιά του μαθηματικά, φιλοσοφία, ιστορία ηθική και θρησκευτικά σεβασμό και ειρήνη! Πώς γίνετε να βρίσκετε συνεχώς σε πολέμους ?

Η σημερινή θέση των "$ανθρωπολόγων" όσον αφορά την προέλευση του ανθρώπου και την εξέλιξη του εγκεφάλου είναι περίπου η εξής: Ο άνθρωπος, δημιουργήθηκε στην Αφρική. Δραματικές γεωλογικές, κλιματολογικές και οικολογικές αλλαγές τον «γέννησαν». Ο πρόγονος του «χιμπατζή» και του προϊστορικού ανθρώπου ζούσε πριν 6-7 εκατομμύρια χρόνια. Από αυτόν μια «γραμμή» οδηγεί στους χιμπατζήδες και μια άλλη στους ανθρώπους. https://el.wikipedia.orgΠριν 9 εκατομμύρια χρόνια προέκυψαν μεγάλες τεκτονικές αλλαγές, (μετακινήσεις των Άλπεων, των όρων Ιμαλάια, η δημιουργία του Rift Valley στην ανατολική Αφρική κ.α.), με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές κλιματολογικές αλλαγές πάνω στη γη (παγόβουνα στους πόλους, αλλαγές κατευθύνσεων των υδάτων και των ανέμων, τραβήχτηκαν οι θάλασσες κ.λ.π.). Το κλίμα στην Ευρώπη έγινε πιο ψυχρό και στην Αφρική πιο ξηρό. Το τεράστιο ρήγμα και τα βουνά που δημιουργήθηκαν στην Αφρική άλλαξαν το κλίμα. Η ανατολική πλευρά του ρήγματος δεν είχε πλέον βροχές και σταδιακά οδήγησε στη σαβάνα, ενώ η δυτική πλευρά γέμισε με δάση.

Σε όλα αυτά βρέθηκε ο πίθηκος που έγινε άνθρωπος;
Το ξεκίνημα της νέας αυτής περιόδου χρονολογείται στα 2-2,5 εκατομμύρια χρόνια. Ο πιθηκάνθρωπος αρχίζει να γίνεται άνθρωπος (homo erectus) με τις πιο πάνω αλλαγές και με την ικανότητα να χρησιμοποιεί πέτρες και κόκαλα ως εργαλεία.Ένα ενδιαφέρον ερώτημα είναι: γιατί οι γυναίκες μπαίνουν στην εμμηνόπαυση γύρω στα 50 τους χρόνια, ενώ σχεδόν όλα τα θηλαστικά μπορούν να τεκνοποιούν πάντα. Πιθανή απάντηση: «Υπόθεση της γιαγιάς!».

Η αρχαιολογία 
υποστηρίζει ότι πριν από 2,5 εκατομμύρια χρόνια έχουμε τον homo habilis που χρησιμοποιεί υποτυπώδη εργαλεία και αναπτύσσει την ικανότητα μίμησης. Πριν 1,8 εκατ. χρόνια έχουμε τον homo erectus με μοντέρνο σώμα, διπλάσιο εγκέφαλο από τους προγόνους και την ικανότητα όχι μόνο να χρησιμοποιεί αλλά και να φτιάχνει εργαλεία. Παράλληλα αναπτύσσεται και η μάθηση.

Πριν περίπου 700,000 χρ. ανακαλύπτει ο homo erectus τη φωτιά και πριν 400,000 συναντάμε τον αρχαϊκό homo sapiens, ο οποίος μεταξύ άλλων αρχίζει να κατοικεί σε χώρους που φτιάχνει ο ίδιος, να προστατεύεται με ρούχα, να ψήνει το κρέας, να κατανοεί σύμβολα κ.λ.π. Τέλος, πριν περίπου 150,000 αρχίζει ο άνθρωπος να μιλά, πάλι στην Αφρική. Ο μοντέρνος άνθρωπος λοιπόν ξεκινά απο εκεί την κατάκτηση του υπόλοιπου κόσμου (πριν 50,000 χρόνια). Η ραγδαία εξέλιξη του πολιτισμού είναι πλέον αναπόφευκτη ... όλα αυτά μας λένε και διδάσκονται σε όλα τα σχολεία. 

Τα σκοπίμως κρυμμένα είναι, ότι για να γίνουν όλα αυτά έτσι από μονά τους (εξέλιξη Δαρβίνου ) ξεπερνούν όχι την ηλικία της Γης άλλα όλου του γαλαξία! Για να γίνει ένας πίθηκος άνθρωπος (φυσική εξέλιξη) τυχαία μετάλλαξη είναι μια στο 1.0000.0000.0000.0000Οι πυραμίδες η και διάφορα άλλα τα έφτιαξαν σε μια εποχή που δεν υπήρχε ο άνθρωπος!, η όλα τα αρχαία τεχνολογία κτλ ο πίθηκος έγινε άνθρωπος έφτιαξε όλα τα αρχαία και μετά έγινε χαζός για να ξανά αρχίσει από την αρχή σιγά σιγά!

Για να καταλάβουμε την προβληματική θεωρία του Δαρβίνου, με την οποία προσπάθησε να υποστηρίξει τις θέσεις του, πρέπει να πούμε πως πολύ συχνά τα κίνητρά του δε φαίνονται και πολύ επιστημονικά.

Ο Δαρβίνος έχασε την πίστη του, βασανιζόταν από έντονα ψυχολογικά στρες. Πιεζόμενος απ’ αυτά έβαλε σαν στόχο του να ανατρέψει τη θεωρία της «ειδικής δημιουργίας», που δέχονταν οι επιστήμονες της εποχής του. Η θεωρία εκείνη έλεγε, πως τα διάφορα είδη δημιουργήθηκαν χωριστά με ειδική επέμβαση του Δημιουργού θεού. Oι οπαδοί της θεωρίας της «ειδικής δημιουργίας» δέχονταν και ένα είδος προοδευτικής εξελίξεως. Διότι η πίστη ότι τα είδη δημιουργήθηκαν από το Δημιουργό Θεό δεν απέκλειε την ιδέα, ότι τα ζωντανά είδη διαδέχονταν το ένα το άλλο με τρόπο εξελικτικό, προοδευτικό. Η θεωρία αυτή επικρατούσε στα μέσα του 17ου και αρχές του 18ου αιώνα. Την υποστήριζαν δε διακεκριμένοι και πιστοί φυσιοδίφες.
Τη θεωρία λοιπόν της «ειδικής δημιουργίας» έβαλε σκοπό να ανατρέψει ο Δαρβίνος. Η δυνατή αυτή επιθυμία, αποτέλεσμα της όλης ψυχονευρωτικής του καταστάσεως, όπλισε το Δαρβίνο με μοναδικό πείσμα, έντονη αλαζονεία και υπεροψία, για να διατυπώσει μια νέα επαναστατική υπόθεση, μια υπόθεση εντελώς αντίθετη προς όλους και σ’ όλα, όπως επίστευε. 

Έτσι παρατηρούμε στο Δαρβίνο από την αρχή - αρχή κιόλας μια εγωιστική τάση διακρίσεως κι όχι ένα αυστηρά επιστημονικό ενδιαφέρον, που συνοδεύεται πάντα από μια ταπεινή διάθεση και αναγνώριση της ανθρώπινης ανεπάρκειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι καθ’ όλη την πορεία των ερευνών του, των ανακοινώσεων του, της διατυπώσεως θεωριών κλπ. διακρίνουμε το πείσμα και την υπεροψία του. Αναδομεί τις θέσεις του, σπεύδει να τις συγχρονίσει με νέες κοσμολογικές θεωρίες, με νεώτερα παλαιοντολογικά συμπεράσματα κ.τ.ο. ποτέ όμως δεν αφίσταται από τον αρχικό, το μοναδικό στόχο του: Ν’ ανατρέψει την «ειδική δημιουργία»!

Απ’ αυτή την αρνητική θέση, ορμήθηκε ο κάποτε φοιτητής της Ιατρικής, αργότερα φοιτητής της θεολογίας και υποψήφιος ιερέας και τελικά φυσιοδίφης Δαρβίνος, για να διατυπώσει τη θεωρία της φυσικής επιλογής. Ο Δαρβίνος αντιφάσκει μ’ ένα κραυγαλέο τρόπο. Γιατί το «μεθοδικά» και το Ασύνειδα» είναι δύό έννοιες, που αλληλοκτυπιούνται. Ακόμη περισσότερο μια και παρεμβαίνει ο λογικός άνθρωπος, τα μέσα επιλογής δεν μπορεί να είναι... ασύνειδα ... είναι συνειδητά!

Τέλος ... ο άνθρωπος δεν προσέχετε από τον πίθηκο όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν για αυτό. Οι επικυρίαρχοι χαζάροι ασκενάζι μετατρέπουν τις κοινωνίες σε ζούγκλα, σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί ο καθημερινός πόλεμος της επιβιώσεις. Η ανθρωπότητα υπέστη οπισθοδρόμηση σε όλους τους τομείς μέσα από τα πρότυπα που υπερτερούν. Πριν 400,000 χρόνια συναντάμε τον αρχαϊκό homo sapiens να ψήνει το κρέας εμείς σήμερα γιατί να το τρώμε ωμό? 

Ο Άνθρωπος δεν μπορεί να εξελιχθεί κάτω από αυτές της συνθήκες είναι αντίθετα στην φύση και το DNA του. Ο διαχωρισμός του ζωικού βασίλειο με τον άνθρωπο είναι απαραίτητος για την αρμονία ανάμεσα των ειδών. 

Για αυτό θα στείλουμε τους πιθηκάνθρωπους που κατάφεραν να μας κυβερνάνε πίσω στην ζούγκλα, για να επέλθει η σοφία ο σεβασμός η αγάπη και η ειρήνη
στην Α-νθωπότητα γιατί είμαστε "ειδική δημιουργία" του θεού, αυτό οι πιθηκάνθρωποι δεν θα μας το συγχωρήσουν ποτέ!Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen