Freitag, 11. März 2016

Η συμφωνία με τους Τούρκους για προσφυγικό και βίζα, συνιστά μια μεγάλη απειλή για την ΕυρώπηΤο Κοινοβούλιο της ΕΕ συμφωνεί με το VT(VETERANS TODAY) – Η συμφωνία με τους Τούρκους για προσφυγικό και βίζα, συνιστά μια μεγάλη απειλή για την Ευρώπη

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Σημείωση συντάκτη:[ Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος ώστε το Κοινοβούλιο της ΕΕ να ευθυγραμμιστεί με τη συντακτική θέση του VT σχετικά με το πώς η Τουρκία όχι μόνο εξαπάτησε την ηγεσία της ΕΕ αξιώνοντας περισσότερα κεφάλαια δισεκατομμυρίων για τους πρόσφυγες, λάφυρα για την πολιτική παρέα του Ερντογάν, αλλά και η σχεδιαζόμενη συμφωνία του παρείχε επίσης έναν ύπουλο τρόπο ώστε να απορρίψει κάθε αντίθεση ως προς το να επιταχυνθεί το πρόγραμμα της βίζας και αυτό να ξεκινήσει τον Ιούνιο. 

Κανείς στα εταιρικά μέσα ενημέρωσης δεν έθεσε το προφανές ερώτημα του τι πρόκειται να συμβεί όταν οι ISIS και al-Nusra εντολοδόχοι τρομοκράτες της Τουρκίας διωχθούν εκτός Συρίας και προωθηθούν πίσω στην Τουρκία. Η μητέρα μας, μας δίδαξε κάποτε ότι "τα ακίνητα χέρια είναι παιχνίδια του διαβόλου".
Με τα υψηλής ποιότητας πλαστά διαβατήρια που η Τουρκία προωθεί παγκοσμίως, οι άνθρωποι του ISIS θα είναι σε θέση να εισρεύσουν στην ΕΕ μέσω σύντομων διαύλων μετά από κατάλληλη εκπαίδευση ως νέα επιχείρηση Gladio του σουλτάνου.

( σημ. μτφρ.: Η Επιχείρηση Gladio (αγγλικά: Operation Gladio) είναι η κωδική ονομασία μίας μυστικής παρακρατικής-παραστρατιωτικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ που σκοπό είχε να αποτρέψει με ένοπλη δράση πιθανή αριστερή-κομμουνιστική-αντιαμερικανική επικράτηση στην Δυτική Ευρώπη ) 

Η κεντροδεξιά ALDE, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (η μεγαλύτερη ομάδα), και ο αρχηγός του κόμματος των Σοσιαλιστών ήταν όλοι σε θέση να μαντέψουν τι απειλή αποτελεί αυτό για την Ευρώπη. Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει σύντομα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να σταματήσει ή να φρενάρει αυτή την καταστροφή, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους για να ανταλλάξουμε κάποιες ενημερώσεις.

Η αποπληρωμή για την ΕΕ από την ήττα της Τουρκίας στην Συρία θα κρατήσει δεκαετίες, και η παρούσα ανίκανη ηγεσία της ΕΕ θα είναι η κύρια αιτία. Εμείς θα παρακολουθούμε να δούμε τι θα έχουν να πουν οι διάφοροι εγγυητές της ασφάλειας για την ολιγωρία τους. Jim W. Dean]

Η Συμμαχία της ομάδας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στην Ευρώπη (ALDE) κατέκρινε σκληρά την Τετάρτη μια συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να διευκολυνθεί η προσφυγική κρίση, λέγοντας ότι μια τέτοια συμφωνία μπορεί να δώσει στον «Σουλτάνο Ερντογάν» τα κλειδιά για την Ευρώπη.

Ο Guy Verhofstadt, ο οποίος είναι ο ηγέτης του Κόμματος ALDE , δήλωσε σε ομιλία του προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΜΕΚ) στο Στρασβούργο της Γαλλίας, ότι η κίνηση είναι «εξαιρετικά προβληματική.»
«Είναι μια συμφωνία με την Τουρκία, στην οποία αναθέτουμε τα προβλήματά μας. Mια συμφωνία με την οποία δίνουμε στην πραγματικότητα τα κλειδιά εισόδου, τα κλειδιά για τις πύλες της Ευρώπης, στα χέρια της Τουρκίας, στους διαδόχους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στον Ερντογάν, ίσως θα πρέπει να πω στον Σουλτάνο Ερντογάν» είπε ο Verhofstadt , αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ ΤαγίπΕρντογάν.

Η ALDE είναι η τρέχουσα φιλελεύθερο-κεντρώα πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι πλέον σε θέση να αποφασίσει σχετικά με την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ, πρόσθεσε ο Verhofstadt, ένας Βέλγος πολιτικός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Εν τω μεταξύ, ο Manfred Weber, ο ηγέτης της μεγαλύτερης ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, δήλωσε ότι η ΕΕ δεν θα πρέπει να δώσει μια «λευκή επιταγή» στην Τουρκία.
Ο αρχηγός των Σοσιαλιστών Gianni Pittella σημείωσε επίσης ότι οι συζητήσεις για την αναχαίτιση της ροής των προσφύγων προς την Ευρώπη «δεν πρέπει να συγχέεται» με τις συνομιλίες για τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.
Ο Ελευθέριος Συναδινός, ευρωβουλευτής του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, εκδιώχθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για προσβολή του τουρκικού λαού κατά τη διάρκεια της συζήτησης την Τετάρτη.

Στις 7 Μαρτίου, η τουρκική κυβέρνηση πρότεινε να πάρει πίσω όλους εκείνους τους πρόσφυγες που διασχίζουν την Ευρώπη και προέρχονται από το έδαφός της, με αντάλλαγμα περισσότερα χρήματα, επίσπευση των συνομιλιών ένταξης στην ΕΕ και ταχύτερη κατάργηση της βίζας. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επίσης χαιρέτισαν την πρωτοβουλία.

Οι επικριτές, ωστόσο, έχουν κατηγορήσει την Τουρκία πως εκβιάζει την Ευρώπη προκειμένου να την αφήσει να ενταχθεί στην ΕΕ. Οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να προσπαθήσουν να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία με την Άγκυρα για το προσφυγικό, κατά τη διάρκεια της συνόδου στην έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες, στις 17 - 18 Μαρτίου.

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου εισροή προσφύγων, οι περισσότεροι από τους οποίους εγκαταλείπουν ζώνες συγκρούσεων στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα στη Συρία.
Μετάφραση: Μάρη Λιώκη

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen